Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някой знае ли кога светва лампата за ниско ниво на маслото? И по-скоро, на какво ниво спрямо щеката?
    Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
    Opel Astra J
    ex:
    Alfa Romeo 164 2.5TD
    Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Това е въпрос на който отговора ще ми е интересен и на мен.Имах един Ваген 4-ка 1.6 бензин SR(егати и недоразумението,поне с този мотор) та той си хапваше масло порядъчно и лампата за ниско ниво на маслото светкаше когато трудно маслото което е останало в картера се отбелязваше на щеката.

Comment

• [QUOTE=mitkomeg;1296005]За 2,4 JTD говорим в случая [/QUOTE

При мен се е случвало два-три пъти и винаги е било, заради лошо гориво според мен, въпреки че винаги зареждам от бензиностанции на лукойл.
        Притежател на Alfa Romeo 164 2000 TS БИВША
        Alfa romeo 166 2.4 JTD - това е автомобила!

Comment

• Първоначално публикувано от Bobiuzunov Покажи съобщение
          Това е въпрос на който отговора ще ми е интересен и на мен.Имах един Ваген 4-ка 1.6 бензин SR(егати и недоразумението,поне с този мотор) та той си хапваше масло порядъчно и лампата за ниско ниво на маслото светкаше когато трудно маслото което е останало в картера се отбелязваше на щеката.
          На 164-та лампата винаги светваше когато маслото е точно на минимума на пръчката. Сега и при двете 166-ци го чаках да спадне на минимум, но и при двете не светна. Явно ще светне заедно с тази за налягането, като повлече мотора.
          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
            На 164-та лампата винаги светваше когато маслото е точно на минимума на пръчката. Сега и при двете 166-ци го чаках да спадне на минимум, но и при двете не светна. Явно ще светне заедно с тази за налягането, като повлече мотора.
            Нещо такова ще се получи, доливал съм на TS 3л масло и момчето каза, че нищо не му е светело. Моята един път я бях изтървал под минимума - нищо не свети. А 159-ката свети дори когато маслото е точно на средата, ако я запалиш сутрин да качи в главата и я угасиш, на следващото палене, ако не е сварило да се стече светва веднага щека.
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Докато сте на тема лампа на маслото да попитам и аз нещо - понякога при първото палене лампата на аладин остава да ми свети няколко секунди след като запали мотора и чак тогава си изгасва. Трябва ли да се притеснявам или да продължавам да не му обръщам внимание
              Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

• Първоначално публикувано от Fr0sT Покажи съобщение
                Докато сте на тема лампа на маслото да попитам и аз нещо - понякога при първото палене лампата на аладин остава да ми свети няколко секунди след като запали мотора и чак тогава си изгасва. Трябва ли да се притеснявам или да продължавам да не му обръщам внимание
                Може възвратният клапан на масления филтър да не работи добре.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• При нафтите маслото подкачва по-бавно и ако е първо палене за деня е възможно малко по-бавно да загасне лампата.

Comment

• Да, при първото палене е и то доста рядко. Да поясня само че става дума за лампата за налягане на маслото.

Comment

Да, при първото палене е и то доста рядко. Да поясня само че става дума за лампата за налягане на маслото.
                      Нормално при гасене на мотора трябва възвратният клапан на филтъра да затвори и така маслото да си стои в магистралата нагоре до главата.
                      Ако този клапан не затваря добре винаги, магистралата се изпразва и при следващото палене минава време докато се напълни и се развие нужното налягане за да изгасне лампата.

PS:

Ако гореописаното е причината, обикновено и въпросното палене при което лампата се бави да изгасне е съпроводено и с по-силен тракащ звук откъм мотора.
                      Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:20.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Мерси Любо, сега като го спомена тоя клапан изкопах следната тема:
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=67553

Сега карам с FIAAM филтър ама май ще го сменям. Малко тъп въпрос ама може ли да се смени само филтъра без маслото или трябва и двете ?
                        Ако трябва и двете мога ли да карам така до следващата смяна на масло (след около 7к км, на есен), при положение че лампата светва доста рядко и през останалото време няма проблем ?

Comment

Мерси Любо, сега като го спомена тоя клапан изкопах следната тема:

Сега карам с FIAAM филтър ама май ще го сменям. Малко тъп въпрос ама може ли да се смени само филтъра без маслото или трябва и двете ?
                          Ако трябва и двете мога ли да карам така до следващата смяна на масло (след около 7к км, на есен), при положение че лампата светва доста рядко и през останалото време няма проблем ?

Може да смениш само филтъра. Направи го на студен мотор. Няма да изтече много масло.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Мерси Любо, сега като го спомена тоя клапан изкопах следната тема:

не се шашкай излишно, нищо и няма
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Супер, мерси
                              При следващото влизане в бокса ще го свърша и това.

Comment

• Здравей те колеги ще помоля по запознатите да кажат как най-лесно се сваля картера на 166-ца 2.4 136 к.с .

Comment

Working...
                                X